Az Ökumenikus Segélyszervezet által kezdeményezett széleskörű összefogásnak és a Magyar Falu Programnak köszönhetően világszínvonalon újul meg Kastélyosdombó központja!

A ZDA-Zoboki Építész Iroda tervei, a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda tájépítészeti koncepciója és az értékmegőrzés iránt elkötelezett BDPST Group és E.ON támogatása egyaránt garanciát jelenteknek arra, hogy a 2024-re elkészülő beruházás a térség egyik büszkesége és közösségi központja lesz majd.

A település centrumában elhelyezkedő több mint 800 négyzetméter alapterületű egykori magtár épületének és környezetének teljes körű megújításával olyan létesítmény születik, mely a térség társasági életének igazi központja lehet. Otthont ad majd a térségben élő gazdák szakmai fórumainak, találkozóinak, egyben helyi termelői piac, valamint közösségi események színtere lehet. A megújult épületben létrejövő szálláshelyek az Európa Amazonasa kerékpárút közelében fekvő település kerékpáros turizmusára építve hozzájárulhatnak a térségfejlesztési program hosszú távú fenntarthatóságához és sikeréhez.

A település központjának fejlesztése túlmutat az egykori magtár átalakításán. A pajta mellett létrejövő rendezvénytér, a Magyar Falu Program keretében megújuló kisbolt, mely bisztróval és sörfőzdével egészült ki, az E.ON támogató együttműködésével megújuló közvilágítás vagy épp a megújuló járdák és csapadékelvezetők együttesen részei az átfogó térségfejlesztési programnak.